Pressemeddelelse

Stjær e-Cycling og eCykle Klub Danmark udvider samarbejdet og går sammen om ny løbsserie på Zwift - Zwift Ligaen.

Zwift Ligaen tager udgangspunkt i konceptet kendt fra Bkool Ligaen, der vandt Danskernes Idrætspris i 2020.

Zwift Ligaen adskiller sig fra de fleste andre ligaer ved at inddele rytterne efter alder og køn. Der køres i fire alderskategorier: op til og med 29 år, 30-39 år, 40-49 år og 50 år og ældre. Kvinder konkurrerer i deres egen kategori, uanset alder, for at fremme inklusion.

Ligaen, der afvikles hver mandag kl. 20.00 og lørdag kl. 10.00 indtil udgangen af marts, tilbyder en unik tilgang til resultater. Rytternes bedste præstationer tæller i en rangliste, hvilket giver plads til dårlige dage eller opståede forhindringer, der måtte opstå i løbet af sæsonen. Derudover vil der også være en holdkonkurrence hvor holdrytterenes resultater vil tælle, dog i vægtet format og med max hold størrelse.

Danmarks e-cykelmiljø kan se frem til en spændende nyhed i 2024, når Stjær e-Cycling og eCykle Klub Danmark lancerer Zwift Ligaen, en innovativ e-cykling liga skabt til at forene og udfordre cykelryttere i hele landet og på alle niveauer.

Vores fælles DNA og passion for e-cykling vil gøre denne liga unik og spændende for alle deltagere. 

Første Løb: mandag den 1. januar 2024 kl. 20.00 lægger vi ud med en 8 km. prolog, og herefter er der løb hver mandag og lørdag. 

Flemming Bach, Formand for eCykle Klub Danmark, udtrykker sin begejstring: "Det er med stor glæde, at vi lancerer Zwift Ligaen sammen med Stjær e-Cycling. Dette partnerskab styrker vores, i forvejen fremragende samarbejde, hvor vi nu i 2 år har samarbejdet på Zwift med vores fælles hold e-Cycling Denmark der tæller 178 ryttere. Vi har et fælles mål om at fremme e-cykling i Danmark og skabe et endnu tættere cykelfællesskab."

Peter Person, Formand for Stjær e-Cykling, supplerer: "Vi er superglade for at arbejde sammen med eCykle Klub Danmark og være med til at danne grundlag for Zwift Ligaen.

Vores fælles DNA og engagement i e-cykling, vil gøre denne liga til noget særligt og udfordrende for alle deltagere. Vi har set med vores fælles Zwift hold, at vi kan skabe fællesskab og sammenhold på alle niveauer -og er sikker på at dette tiltag blot vil øge dette" 

Deltag og Skab Historie: Zwift Ligaen inviterer alle e-cykelryttere til at deltage og være en del af denne spændende rejse. Tilmeld dig på Zwift Ligaens officielle hjemmeside(https://events.eckd.dk/zwift) eller kontakt klubbernes ledelse for yderligere information.

Kontaktinformation:

Flemming Bach, Formand, eCykle Klub Danmark - Email: kontakt@ecykleklub.dk - Telefon: 4279 3176

Peter Person, Formand, Stjær e-Cycling - Email: stjaerecycling@gmail.com - Telefon: 4118 3683. 

Velkommen til Zwift Ligaen - hvor passion, fællesskab og konkurrence mødes på virtuelle landeveje!